Vanliga frågor

Vanliga frågor

Nedan kan du ta del av vanliga frågor Supporterklubben får. om ni inte hittar ert svar nedan så är ni välkommna att kontakta Supporterklubben via mail eller facebook.

Hur ansöker jag om biljetter till Sveriges matcher i VM i Frankrike?

1. Bli guldmedlem på supporterklubben.se eller logga in med dina uppgifter om du redan är befintlig guldmedlem.

2. Klicka på länken Biljetter/Damer borta/VM 2019.

3. Klicka på länken "Ansök här" under rubriken Biljetter VM i Frankrike.

4. Följ stegen. Fyll i dina uppgifter, klicka i vilka matcher som du vill ansöka till, lägg till eventuella medsökande (max 6 st).

5. Avsluta ansökan och så kommer du få ett e-mail som förklarar när du kommer få svar, hur betalning sker samt hur eventuell biljett kommer till just dig.

Vem är det som ansvarar för biljetter till VM i Frankrike?
FIFA. Dock så har Svenska Fotbollförbundet och Supporterklubben en kvot på ca 8% av de köpbara biljetterna som sitter tillsammans och som vi vill hjälpa svenska supportar att köpa. Ansökan och betalning och utdelning av biljett sker hos SvFF men FIFA tillhandahåller SvFF med support och biljetter.

Varför måste jag vara guldmedlem i Supporterklubben för att söka ur SvFFs kvot?
I och med att vi förväntar oss ett högt tryck så vill SvFF premiera lojalitet för de som följt laget under lång tid. I medlemskapet på 200kr/år ingår även förtursmöjligheter samt rabatterade priser till hemmalandskamper. Avgiften möjliggör för Supporterklubben att finnas på plats vid bortalandskamper och mästerskap som en servicefunktion för svenska supportrar.

Nytt för 2019 är att vi kommer tillåta barn under 12 år att vara med i ansökan utan medlemskap. Man ansöker då på sitt personnummer. Detta för att göra det enklare för alla medlemmar som är föräldrar och vill åka med familjen i ansökningsförfarandet.

Hur många biljetter har SvFF till Sveriges matcher?
8 % av de köpbara biljetterna på arenorna Sverige spelar på under gruppspelet. Majoriteten av biljetterna tilldelas Supporterklubben och resterande del av biljetterna tilldelas svenska fotbollsrörelsen. I ett eventuellt slutspel gäller 8 % av det köpbara kapacitetsnittet för samtliga arenor där slutspelsomgången spelas på.

Finns det andra möjligheter att söka biljetter till VM?
Ja, det finns en pott med biljetter som inte är öronmärkta till svenska supportrar. Denna pott söker man genom FIFA. Denna process har SvFF ingen inblandning i och kan således inte svara på några frågor kring. Vi hänvisar alla frågor kring dessa biljetter till
www.fifa.com.

Var kan jag ställa frågor kring biljetter?
Frågor till SvFF/Supporterklubben: email:
biljett@svenskfotboll.se eller meddelandefunktionen på Supporterklubbens Facebook.

Arrangeras några resor?
Supporterklubben kommer inte att arrangera några resor men det finns andra aktörer som erbjuder paketresor eller liknande.

Arrangeras några Supportersamlingar på plats?
Supporterklubben kommer ha som avsikt att vara på plats på alla spelorter under VM i Frankrike. Vår ambition är att ha samlingar, aktiveter och marscher på alla Sveriges matcher.

Kostar det något extra att köpa biljetter via SvFFs kvot?
Det kommer vara samma biljettpriser genom Supporterklubben som FIFA. Dock kommer vi addera en administrationsavgift på 10 kronor för att möjliggöra administrationen.

Information visum i Frankrike

Eftersom att Frankrike ligger i EU så det behövs inget visum men vi råder alla att ta med sitt pass på resan.