Info biljetter EM 2021

Vanliga biljettfrågor (OBS. vi reserverar oss för att UEFA kan ändra delar i informationen)

Jag har biljett till en av matcherna, kommer jag få behålla min biljett?

Eftersom den reducerade publikkapaciteten omfattar alla nationsförbund kommer reduktionen även påverka SvFF:s och Supporterklubbens biljettantal. OM SvFF:s reducerade biljettkvot blir mindre än antalet biljettköpare, kommer biljettilldelning ske enligt Supporterklubbens tilldelningsprincip. Fram till måndag 26 april kl. 14.00 har ni möjlighet att lämna tillbaka era biljetter mot full återbetalning. Läs mer på www.euro2020.com/tickets

UEFA nämner i deras press release att alla biljetter till matcherna i Dublin och Bilbao kommer att återbetalas. Ett nytt datum för biljettköp kommer att utannonseras för köp av biljetter till matcherna i Bilbao och St Petersburg. Existerande biljettköpare kommer att erbjudas ett prioriterat biljettköp för de flyttade matcherna. Detta tillvägagångsätt visste vi ej om men har blivit lovade att biljettköpare ska bli tilldelade enligt Supporterklubbens tilldelningspinciper.

Hur stor NY kvot kommer SvFF att bli tilldelade?

I dagsläget vet vi inte hur SvFF:s kvot kommer påverkas. UEFA har meddelat att de kommer att kommunicera detta till SvFF och de som har köpt biljett direkt när arbetet med biljettkvoterna är klart. Vi kan dock räkna med att biljettkvoten blir kraftigt reducerad.

Hur stor del av biljetterna kommer att tilldelas den s.k. Supporterkvoten?

I dagsläget vet vi inte heller hur principerna för biljettilldelning för Supporterkvoten kommer påverkas. Vi förutsätter dock att UEFA behåller de principer där den största delen av biljetterna till EM 2021 ska tilldelas supportrar. SvFF kommer även att få en reducering i biljettkvot för partners, föreningar och övriga fotbollsfamiljen. SvFF återkommer i frågan.

Kommer tilldelning ske enligt Supporterklubbens tilldelningsprinciper?

Ja. Vi har fått besked av UEFA att SvFF:s supporterkvot kommer att tilldelas enligt Supporterklubbens tilldelningsprincip. 50% av supporterkvoten kommer att tilldelas medlemmar med högst poäng. Övriga 50% kommer att lottas fritt mellan resterande ansökande medlemmar.

Vad händer med "Follow my team"-biljetterna?

Vi hänvisar till UEFA:s pressrelease angående "Follow my team"-biljetter. Men sammanfattningsvis så kommer alla Follow my team-biljetter att makuleras och full återbetalning till biljettköparna kommer att ske. Vid eventuellt avancemang finns en reserverad kvot till svenska fans. Mer om denna biljettförsäljning återkommer vi kring.

Vart vänder jag mig om har praktiska frågor om mina biljetter till EM2021?

Ni har köpt biljetterna av UEFA och UEFA ansvarar för all biljetthantering utan inblandning av SvFF eller Supporterklubben. Därför hänvisar vi alla frågor om din biljett till https://www.uefa.com/uefaeuro-2020/ticketing/. Vi kan tyvärr inte hjälpa till med tekniska frågor då vi inte har tillgång till UEFA:s biljettsystem.

Kan jag kontakta SvFF och Supporterklubben vid frågor?

Självklart, ni kan maila till supporter@svenskfotboll.se, så kommer vi hjälpa er på bästa sätt.