Info biljetter EM 2020

EM 2020 - 12 spelplatser

Supporterklubbens guldmedlemmar hade möjligheten att ansöka om biljetter under perioden 4 - 18 december. Denna ansökan är nu stängd och UEFA kommer meddela de som blivit tilldelade i slutet av januari.

Medlemspoäng

Medlemspäng Antal medlemmar (22 263 st)
90 000- 150 000 3 st
89 999 - 50 000 78 st
49 999 - 30 000 295 st
29 999 - 20 000 580 st
19 999 - 15 000 529 st
14 999 - 10 000 1160 st
9 999 - 5000 1632 st
4 999 - 1000 4395 st
999 - 0 13 591 st

Vanliga biljettfrågor (OBS. vi reserverar oss för att UEFA kan ändra delar i informationen)

Måste jag vara medlem i Supporterklubben för att ha möjlighet att ansöka om biljetter till EM 2020?

 • Ja, du måste vara guldmedlem i Supporterklubben för att ansöka om biljetter till den kvoten som tilldelas Svenska Fotbollförbundet.

Varför måste jag vara Guldmedlem i Supporterklubben för att ansöka om biljetter?

 • Tidigare mästerskaps har efterfrågan varit större än tillgången på biljetter till Sveriges matcher och sedan 2006 har Svenska Fotbollförbundet tilldelat Supporterklubben alla supporterbiljetter för att kunna dela ut biljetter till de mest lojala supportrarna (de som samlat mest poäng genom att gå på kvalmatcher, se Supporterklubbens lojalitetsprogram).

Vad kostar det att bli guldmedlem och vad får jag?

 • Det kostar 200 kronor/år att bli guldmedlem i Supporterklubben. När du är Guldmedlem i Supporterklubben får du förutom möjlighet att ansöka om attraktiva mästerskapsbiljetter möjlighet att:
  • Ansöka om bortalandskamper i kvalen.
  • 50% rabatt på klackbiljetter på herr, dam och U21-landskamper när de spelar hemmalandskamper.
  • 10% rabatt på övriga platser på Freinds Arena.
  • Möjlighet att i förtur köpa Säsongsbiljetten (2020 hemmalandskamper för herrlandslaget).
  • 1 veckas förtur på hemmalandskamper under 2020.
  • All biljettinformation och andra erbjudanden via e-mail.

Hur ansöker jag om biljetter?

 • Biljetter ansöker du som guldmedlem hos UEFA.
 • Hur ni ansöker, vad som kommer behövas i medlemsnummer eller andra tillvägagångsätt kommer att medelas kommande veckorna.

Viss teknisk information kommer att uppdateras då Supporterklubben inte har fått slutgiltig teknisk lösning av UEFA än.

Vad är Supporterklubben?

Supporterklubben är Svenska Fotbollförbundets officiella supporterklubb som anordnar biljetter, samlingar och annat kopplat till landslagen. Är du gudlmedlem kan du samla poäng på matcherna du går på och då ökar dina chanser till biljett till mästerskap.

Hur många biljetter kan jag ansöka om?

 • Du personligen kan ansöka om en biljett och ytterligare 3 stycken i samma ansökan. Du kommer att behöva ett medlemsnummer för de övriga tre ansökta biljetterna.

När kan man ansöka?

Därefter sammanställs alla ansökningar och SvFF kommer tilldela 50% av Supporterklubbens tilldelade biljetter till de guldmedlemmar med högst lojalitetspoäng samt lotta ut 50% av biljetterna till guldmedlemmar oberoende av lojalitetspoäng.

Kommer jag att kunna ansöka och sitta tillsammans med mina vänner?

 • Ja, om ni har ansökt 4 tillsammans kommer UEFA i den mån det går att placera er bredvid varandra.

Man kan också ansöka om att sitta bredvid varandra ifall man köpt singelbiljetter. UEFA garanterar dock inte att så blir fallet men kommer arbeta för det i största möjliga mån. För att ha möjlighet att ansöka om att sitta bredvid dina vänner behöver du dina vänners ordernummer eller "Group ID number".

Du ansöker på följande sätt:

Logga in på Uefas biljettportal --> Be om din/dina vänners ordernummer/group ID number --> klicka på "SEE DETAILS" --> scrolla ner till "SEAT WITH" och fyll i din vänd ordernummer (OBS. endast ett ordernummer) --> Klicka på knappen "SEAT WITH"

När får man besked om jag har blivit tilldelad biljetter?

 • Uefa kommer i slutet av januari återkomma till de guldmedlemmar som har blivit tilldelade biljetter samt öppna upp för betalning.

Hur sker tilldelning av SvFFs kvot av biljetter?

 • Vid mästerskap tilldelas Svenska Fotbollförbundet en viss procent av de köpbara biljetterna på de arenorna svenska landslaget spelar under mästerskapet.

Supporterklubben tilldelas alltid minst 50% av SvFFs totala biljettkvot. Om efterfrågan är större än tillgången fördelas 50% av Supporterklubbens kvot till de guldmedlemmar med högst lojalitetspoäng, sedan kommer en lottning att ske bland övriga guldmedlemmar som ansökt för resterande del av biljetterna.

För att räknas som medlemsansökan och vara aktuell för tilldelning av biljetter i supporterklubbens kvot måste samtliga i ansökan vara guldmedlemmar, och medlemsnummer anges för alla sökande.

Hur och när betalar?

 • Som tilldelad guldmedlem betalar du dina biljetter genom UEFA valda betalningslösning. UFEA återkommer efter 17 januari med exakta betalningssätt.

Hur och när levereras biljetterna?

 • Biljetterna kommer levereras via UEFAs nya biljettapp. Detta innebär att alla biljetter kommer att hanteras digitalt via smartphones. Information om biljetter och biljettappen kommer att informeras av UEFA.

Vart vänder jag mig med frågor angående biljetter till Sveriges matcher under EM2020?

 • Det är tvådelat, Svenska Fotbollförbundet och Supporterklubben hanterar inte några biljetter till EM 2020, vi ser dock till att Guldmedlemmar i Supporterklubben blir tilldelade biljetter enligt de tilldelningsprinciper vi har utifrån de ansökningar som genomförs på https://www.uefa.com/uefaeuro-2020/ticketing.

För frågor om tilldelningsprinciper eller hur Svenska fans ansöker om biljetter hänvisar vi till supporterklubben.se eller supporter@svenskfotboll.se. För frågor om ansökningstjänsten, betalning av biljetter och hantering av biljetter hänvisar vi till https://support.tickets- euro2020.uefa.com/hc/en-us där många frågor besvarats och ni kan även där kontakta UEFA.

Vilka kategorier av biljetter kan jag ansöka om?

 • Svenska Supportrar kommer att kunna ansöka om biljetter i kategori 1, kategori 2 och kategori 3.

- Vad kostar biljetterna?

Nedan kan du se vad biljetterna kommer kosta på de olika arenorna och i de olika priskategorierna.