SvFF biljettpolicy

Då efterfrågan på biljetter blir allt större är det av yttersta vikt att vi har ett fastlagt och tydligt regelverk kring biljettförsäljningen.

Vi kommer alltid prioritera tre grupper för biljettilldelning och det är: guldmedlemmar i Landslagets Supporterklubb, fotbollsrörelsen samt våra officiella samarbetspartners.

Minst 50% av biljetterna skall gå till allmänheten (medlemmar i Supporterklubben). Resterande andelar delas mellan fotbollsrörelsen och våra samarbetspartners.

Vi öronmärker en procentuell andel av biljetterna vid samtliga landskamper till medlemmarna i Landslagets Supporterklubb, det är biljetter som tillhör gruppen "Allmänheten" (se ovan).

Via supporterklubben.se köper du som medlem dina biljetter till våra hemmalandskamper för herrlandslaget och damlandslaget, samt ansöker om biljetter för våra bortalandskamper.

Hemmalandskamper

Till hemmalandskamper erbjuds Supporterklubbens guldmedlemmar biljetter i Sverigeklacken på långsidan eller familjebiljetter. Dessa biljetter kan enbart köpas av medlemmar och är spärrade för allmänheten.

Biljettförsäljningen sker via länk från supporterklubben.se. Där köper och betalar du dina biljetter. Dina lojalitetspoäng förs in på ditt poängsaldo efter att matchen är spelad (överföringen av poäng kan ta upp till någon vecka). Alla medlemmar erbjuds en biljett var, men man vara upp till max sex personer per bokning. För varje biljett måste varje guldmedlems unika engångskod uppges och koden kan nyttjas för en medlemsbiljett. Var noga med att följa de instruktioner som finns för köp, för att säkerställa att poänghanteringen blir rätt.

Bortalandskamper (kval till EM/VM)

Till våra bortalandskamper erhåller vi enligt UEFA:s och FIFA:s internationella regelverk 5% av stadionkapaciteten. Av dessa kommer i enlighet med vår biljettpolicy 50% gå ut till allmänheten (Guldmedlemmar i Supporterklubben). Om efterfrågan är större än tillgången kommer guldmedlemmar med högst poäng att ha förhandsrätt till en viss procent av biljetterna, sedan kommer en lottning att ske bland övriga guldmedlemmar för resterande del av biljetterna. Man har alltså som guldmedlem alltid en extra chans att få tilldelning av biljetter när lottningsförfarandet måste tillämpas.

För att räknas som medlemsansökan och vara aktuell för tilldelning av biljetter i suporterklubbens kvot måste samtliga i ansökan vara guldmedlemmar, och medlemsnummer anges för alla sökande.

Då vi på bortaplan måste ha fullständiga personuppgifter med passnummer etc så gör ni er ansökan i ett särskilt formulär på hemsidan.

Läs alltid noga igenom all information i samband med köp och ansökan.

Mästerskap (VM/EM)

Vid mästerskap tilldelas Svenska Fotbollförbundet en viss procent av de köpbara biljetterna på de arenorna Svenska landslaget spelar under mästerskapet.

Supporterklubben tilldelas alltid minst 50% av SvFFs totala biljettkvot. Om efterfrågan är större än tillgången fördelas 50% av Supporterklubbens kvot till de guldmedlemmar med högst lojalitetspoäng, sedan kommer en lottning att ske bland övriga guldmedlemmar som ansökt för resterande del av biljetterna.

För att räknas som medlemsansökan och vara aktuell för tilldelning av biljetter i Supporterklubbens kvot måste samtliga i ansökan vara guldmedlemmar, och medlemsnummer anges för alla sökande.

Läs alltid noga igenom all information i samband med köp och ansökan.

uppdaterad 2021-08-17 Vi reserverer oss för eventuella felskrivningar.