Hoppa till innehåll

För er på plats

De första två matcherna kommer alltså spelas på Sky Stadium i Wellington – eller Wellington Regional Stadium som den också kallas. Den sista matchen i gruppen spelas ett rejält kast norrut, närmare bestämt i Hamilton, på Waikato Stadium. Låt oss reda ut vad ni kan hitta på i städerna. Vi börjar med Wellington!

Efter att domaren blåst av första matchen och du går runt där i fotbollsfeber i väntan på nästa drabbning, då ska du vara glad över att du befinner dig i den Nyazeeländska huvudstaden. Med ett rikt kulturliv, de bästa restaurangerna på ön och en hel del sportigare aktiviteter att ta dig an, är du helt enkelt på rätt plats om du vill uppleva det bästa av Kiwi-land. Och det bästa av allt: du är omringad av friheten självt! Det innebär hav och hajkvänliga berg och dalar så långt ögat kan nå. 

1154

Här finns alla klassiska pastarätter vi älskar. Spaghettin är alltid färsk och vinet alltid ekologiskt. Här får du en Cacio e Peppe för 140 kr. 

1154 Instagram

Lucky Chicken

Av någon anledning så är det inte den klassiska hamburgaren – en enkel patty med ost – som trendar i Wellington. Haket som toppar listorna är istället “Lucky Chicken”. Här har de bara tre burgare på menyn, en med kyckling, en med halloumi eller varför inte en med både och? Lokalen är dessutom en gammal, kommunal toalett. Antar att ni måste besöka stället för att se vad the fuzz is all about. 

Lucky Chicken Instagram

Burger Liquor

Wellingtons första hamburgerbar återfinns på ett gäng listor över Wellingtons bästa burgare. Här serveras allt american style – med ett fint utbud av rom, milkshakes och öl. 

Burger Liquor Instagram

Aunty Mena's

Asiatisk fusion som alla Wellington–veggies pratar om. Casual stämning. Till och med köket är öppet för insyn. 

Aunty Mena's Facebook

Boquita

För den som är sugen på mexikanskt!

Boquita Instagram

Spana in fler vegetariska restauranger

Lista med spännande barer

Pour and Twist

Här ser ni ingen kaffemaskin så långt ögat kan nå, inte ens en espressomaskin! De här kaffefantasterna brinner helt enkelt för sitt filterkaffe (och att det ska få ta sin tid). Så medan de serverar de finaste bönorna från Nya Zeeland, så hoppas de att besöket ska få dig att varva ner en aning. 

Pour and Twist Instagram

L’Affare

Sedan 1990 har de serverat Wellingtonborna kaffe, och i trakten anses de vara pionjärer inom kaffekulturen på ön – inte vet vi varför, så vi tänker att det är upp till er att svänga förbi och ta reda på det.

L'Affare Instagram

Swimsuit

Av ägarna kallat ett community-projekt, är Swimsuit kända för sitt sköna häng och sina ost-scones. Det här är ett kafé för den som vill ha en ung och lite hipp känsla! 

Swimsuit Instagram

The Hangar

Sugen på brunch? Då är det The Hangar som gäller. Vad som tidigare var ett garage är nu ett populärt kafé med alla moderna klassiker man kan tänka sig: ägg i alla former, granola, pannkakor, frukost-tacos, you name it! Och värt att nämnas: här huserar ett gäng kaffenördar som slänger ihop vilken typ av kaffe du än vill. 

The Hangar Instagram

Spana in den här länken för fler kaféer värda att besöka

Bergbanan

Givet är bergsbanan som tar er från hjärtat av stan, upp på kullarna och en svårslagen utsikt över staden. De sköna – och kanske lite märkliga – är att resan bara tar 5 minuter.

Wellingtons botaniska trädgård

Komma bort en stund från arenor och stök? Ta en promenad i Wellingtons botaniska trädgård – en färgexplosion på 25 hektar. Öppet från gryning till skymning, året runt! 

Upptäck filmens värld

Wellington är Nya Zeelands filmmecka – det finns alltså en rad platser att besöka för filmälskaren. 

Spana in dem här!

Ta färgan till Matiu Some Island

Ön har en fängslande historia. Innan NZ blev en koloni var det en plats för krigsfångar. Efter att européer gjort entré i landet blev ön ett tillhåll för sjuklingar som behövde isoleras. Det finns inga gnagare på ön, vilket gör att det finns ett rikt fågelliv. 

Här spenderas gärna 2–3 timmar. 

Fler tips på vad ni kan göra i stan: 

https://tourscanner.com/blog/things-to-do-in-wellington/

https://nzpocketguide.com/20-incredible-things-to-do-in-wellington/

Paekakariki Escarpment Track

En relativt tuff vandringsled med fin utsikt över kusten (Rekommenderas inte för den höjdrädda).Rutten börjar och slutar vid Paekakariki Station, ca 30 minuter med bil från Wellington. Räkna med att ni spenderar ca 3–4 timmar i spåret. 

Pinnacles Track Loop

En två timmar lång rutt för alla LOTR-lovers då scener i Sagan om ringen spelades in här. Pinnacles naturreservat är även känt för spektakulära klippformationer längs vägen.

Det tar lite längre tid att ta sig till reservatet, ca 2 timmar från centrala Wellington. 

 Örongorongo Track

Här utlovas familjevänlig hiking i böljande natur. Rutten är ca 10 km och det tar 40 minuter att ta sig dit från Wellington.

Mount Victoria Lookout

På bara några minuter tar ni er till foten av Mount Victoria och efter en lite lättare hajk upp till toppen får ni en magiskt utsikt över Wellington. 

Fler hajkingtips hittar ni här!